IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
08:54 | 1 декември 2016
Обновен: 06:47 | 27 април 2024

Пожарникарите, обвинени в кражба, са обискирани

Семейство твърди, че огнеборците са им взели 300 000 лева

По материала работи: Пламен Янков
Пожарникарите, обвинени в кражба, са обискирани

Преди дни пожар изпепели апартамент в Пловдив, а след потушаването му собственичката обвини огнеборците, че са й откраднали 300 000 евро. Скандалът доведе до намесата на прокуратурата.

 

Парите били в торба, която била оставена непокътната, а сумата липсвала. Семейството разказва, че парите са изкарани с честен труд. 

 

Държавното обвинение обаче ще работи и по установяване на произхода на парите, обясни пред NOVA говорителят на районната прокуратура в Пловдив Атанас Илиев. „Ще установим към конкретната дата можело ли е това семейство да има такава сума”, обясни той. 

 

„Работим по всякакви версии”, уточни Илиев. „Извършени са огледи на двете пожарни коли и две други коли на пожарната. По време на огледите поемните лица са участвали пряко в претърсването, лично са се катерили по пожарните коли, ровили са и са търсили. Нищо не са открили”, съобщи той. 

 

„След като пожарникарите са изпълнили служебните си задължения са били съпроводени от полицаи до районното управление на полицията, където е извършен личен обиск на всички пожарникари. У тях не е открито нищо свързано с въпросната сума”, каза още той.

 

"Ако установим кражба, набеждаване или друго престъпление, ще се постараем виновните да си понесат отговорността", подчерта Илиев. 

Коментари

Новини Варна