IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
19:21 | 11 декември 2016
Обновен: 05:45 | 25 април 2024

Ще бъдат осигурени пари за нови жилища на пострадалите в Хитрино

Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов

По материала работи: Слав Велев
Ще бъдат осигурени пари за нови жилища на пострадалите в Хитрино

Ще бъдат осигурени пари за нови жилища на пострадалите в Хитрино. Средствата ще бъдат преведени на общината, чийто кмет Нуридин Басри утре трябва да посочи прогнозна цена. Това каза пред журналисти премиерът в оставка Бойко Борисов, който днес отново бе в селото и участва в работата на Кризисния щаб.
От строителната камара са предложили да построят три нови къщи. Има с какво да подпомогне и всеки, ако иска да дари, посочи Борисов.

 

Той съобщи за нова жертва на инцидента в Хитрино - момче от съседното село Тимарево, което е намерено затрупано на автогарата в селото снощи.
 

Продължава източването на взривоопасните продукти от цистерните. Процесът върви възможно най-безопасно с всички мерки и норми, които трябва да се спазват. Първата цистерна е претоварихме, 20 тона; продължава работата по следващите, отбеляза Борисов. По думите му се очакват два големи крана от Румъния, които да подпомогнат работата. 
Борисов каза, че е овладян течът на газ, "там, където имаше нагрети камъни по къщите, са покрити с пяна и вода". Към момента са взети необходимите мерки, за да продължи процесът по източването на взривоопасните продукти от цистерните, посочи премиерът в оставка.

 

Борисов отбеляза, че прехвърлянето на съдържанието на една цистерна отнема около 3-4 часа, ще се работи денонощно, но според него не трябва да се бърза, защото това би довело до риск.
Осигурен е достъп на жителите на Хитрино до домовете им, при необходимост, но под контрола и с транспорт на полицията, допълни Борисов.

 

БТА

Четете още: Зам.-главният прокурор: Основната версия за Хитрино е човешка грешка и несъобразена скорост

 

Снимка: Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна