IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
09:01 | 13 декември 2016
Обновен: 04:05 | 26 април 2024

100-тонен кран започва работа в Хитрино

Ограничителните мерки в селото ще бъдат още по-сериозни

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

Днешният ден в село Хитрино се определя като най-рисковия, след трагедията в събота, защото със специални кранове започва вдигането на цистерните от влаковата композиция, която дерайлира сутринта на 10-ти декември. Затова ограничителните мерки в селото ще бъдат още по-сериозни.

 

100-тонен кран на шуменска фирма започва работа тази сутрин на железопътната линия, информира БНР, цитира Труд. Цистерните, които са здрави, ще бъдат изправени върху линията и ще бъдат изтеглени извън селото на собствени ход. Пострадалите от взрива вагони ще бъдат извадени с тежка техника.

 

От фирмата, която предостави крана, са решили да помогнат, за да могат хората от Хитрино да се приберат по-бързо в селото и да извършат най-необходимите ремонти преди валежите, които се очакват.

 

Все повече хора се опитват да помогнат, както на екипите, които работят, така и на хората от селото. Собственикът на русенска строителна фирма обеща, че ще построи отново една от разрушените 26 къщи със собствени средства. След отмяната на ограничителните мерки, той ще дойде в селото, за да огледа терена.

 

Все още има опасност за живота на някои от пострадалите. 7 души са настанени във Военномедицинска академия във Варна и в университетската болница „Света Марина“ в града. Други 6-има са в болницата в Шумен.

 

От Военномедицинска академия във Варна съобщиха за БНТ, че към момента няма промяна в състоянието на пострадалите. Двама от настанените в лечебното заведение са с опасност за живота и са в реанимация. Тежко е и състоянието на други двама души, настанени в университетската болница „Света Марина“.

 

Четете още Все още изтича газ от една от цистерните в Хитрино

Коментари

Новини Варна