IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
14:36 | 14 декември 2016
Обновен: 17:28 | 27 април 2024

България и Черна гора ще си сътрудничат в областта на туризма

Целта е да насърчи партньорството между националните туристически органи, предприятията и браншовите туристически организации от двете страни

По материала работи: Пламен Янков
България и Черна гора ще си сътрудничат в областта на туризма

Министерският съвет утвърди подписаното през юни т. г. междуправителствено споразумение между България и Черна гора за сътрудничество в областта на туризма и прие едностранна интерпретативна декларация по чл.10 от документа.


Документът цели да насърчи партньорството между националните туристически органи, предприятията и браншовите туристически организации от двете страни. Предвижда се взаимно участие в международни изложения, панаири, конференции и семинари, обмен на информация в сектора, сътрудничество в обучението на човешките ресурси и размяна на учебни посещения, както и активни контакти в рамките на Световната организация по туризъм.


Приемането на едностранната интерпретативна декларация по чл. 10 от Споразумението е в следствие на това, че с подписването му се прекратява действието на Спогодбата между правителството на Република България и съюзното правителство на Съюзна република Югославия за сътрудничество в областта на туризма от 1997 г., която обаче ще остане в действие в отношенията между България и Сърбия.

 

Четете още Правителството предлага на НС да одобри още 1 млрд. лв. за саниране

 

 

Коментари

Новини Варна