IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
11:27 | 15 декември 2016
Обновен: 12:19 | 19 април 2024

Хората във Ветово събират пари за общинския интернет

Заради липсата на връзка общината не издава актове при смърт, брак, раждане

По материала работи: Пламен Янков
Хората във Ветово събират пари за общинския интернет

Хората от русенския град Ветово се принудиха да започнат сами да събират пари помежду си, за да може местната Община да заплати сметката си за Интернет и отново да бъде включена в световната мрежа. Те сложиха кутия за дарения.


Заради войната между общинските съветници и местната администрация, така и не бе актуализиран бюджетът на годината, пише "24 часа". Така, ако хората искат техните смърти, раждания и бракове да се записват и в националната база данни, те трябва отново да се включат към Интернет.

 

Проблемът е особено голям за тези, които са загубили близък човек, но не могат да си извадят документ за наследници, без това да е записано там, твърди шефката на ГРАО във Ветово Милена Михнева. Заради проблема тя просто е принудена да отказва на хората искания документ.

 

През последните седмици, световната мрежа бе недостъпна за служителите заради липсата на пари в бюджета на Община Ветово. Докато се точат споровете и общинарите от ГЕРБ И ДПС обясняват един на друг кой е прав, хората страдат.

 

Затова гражданите се събрали на събрание и решили да сложат кутия за дарения, в която да се пускат пари. С акцията по набиране на средства ще бъде платен интернета на Община Ветово и ще може да работи спокойно с гражданите, както и да приключи успешно финансовата година.

 

Очаква се в края на работния ден кутията да бъде отворена в присъствието на комисия, парите преброени, описани с протокол и дарени на Общината за да си плати интернета. Тепърва предстои и дело в Административния съд на Русе.

 

До куриозната и доста неудобна за хората ситуация се стигна, след като Общинският съвет на Ветово не гласува бюджета на градската управа за 2016 г. Така тя остана без пари и няма възможност да покрива разходите си, за което алармираше и кметът Георги Георгиев. Наложи се Община Ветово да уволни и 17 наети безработни, а в най-скоро време се очаква кметството да остане и без ток.

 

dnes.bg

 

Четете още Бивш английски национал дари премията си на фондацията на Стилиян

Коментари

Новини Варна