IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
09:57 | 16 декември 2016
Обновен: 12:20 | 19 април 2024

Ден 7-и след трагедията в Хитрино: Напрежението сред хората расте

Основното искане на жителите е да влязат по домовете си, каза кметът на селото

По материала работи: Пламен Янков
Кадър, Bulgaria ON AIR

Седми ден след трагедията в Хитрино. Напрежението сред хората расте, защото не могат да се приберат по домовете си. Кметът на селото Нуридин Басри съобщи пред репортер на Bulgaria ON AIR, че жителите са изнервени, но все още проявяват търпение.

 

"Дните стават много, температурите стават още по-минусови. Дано валежите да са по-малко, да няма навявания, защото къщите са без врати и прозорци, представете си за какво може да стане въпрос", коментира той.

 

Кметът на Хитрино заяви, че основното искане на жителите е да си влязат по домовете.

 

Той съобщи, че вчера са премахнати две цистерни с газ, а днес ще продължи извозването им и изправянето на полегналите.

 

"Ако днес бъдат извозени три цистерни, а полегналите бъдат изправени, дано да са два-три дена евакуация, но няма да са десет", подчерта той.

 

Басри сподели, че е впечатлен от желанието на хората да помагат на пострадалите.

 

На въпрос каква ще бъде основната задача на обществения съвет днес, кметът на Хитрино каза, че на него се срещат с хората, дават им това, което е от ежедневна нужда за тях и записват това, от което имат нужда занапред.

 

От днес Българският червен кръст (БЧК) започва да раздава хранителните помощи по домовете. През предишните няколко дни това ставаше в специално изградени пунктове.

 

Видео от разговора вижте ТУК

Коментари

Новини Варна