IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
18:03 | 16 декември 2016
Обновен: 23:01 | 2 май 2024

На хората от Хитрино им писна, опитаха да блокират път

Искат да знаят колко са замърсени селото, водата и почвата

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов

Хора от Хитрино се събраха на главния път Шумен - Силистра край разклона за Хитрино, за да го блокират, но полицията ги спря.


Недоволните обясниха, че искат да блокират пътя, защото нямат достатъчно информация за това колко са замърсени селото, водата и почвата, годна ли е за ядене храната, обгазено ли е.

 

Кметът на селото Нуридин Исмаил и главен комисар Николай Николов им предоставят информация и се опитват да ги успокоят.

 

"Ситуацията е много тежка, по план трябваше да изнесем три цистерни днес, ако ни оставите на спокойствие, може да са повече", каза комисар Николов на хората.

 

"Всичките действия трябва да са много внимателни и премерени, защото най-малката грешка ще доведе да загинат хора. Аз отговарям за живота и здравето на тези момчета", заяви Николов, цитирина от БТА и dnes.bg.

 

"Тази нощ ще осигурим специално взривозащитено осветление, което да ни позволи един наш експерт да мери газта, а собственикът на жилището, полицаи и представител на фирма за осветление по маршрут, съгласуван с мен и предложен от кмета, да започнат да взимат мерки за остъкляване на жилищата", допълни Николов.

 

Вследствие не експлозията няма замърсяване на околната среда, настоя комисарят.

 

Четете още Ден 7-и след трагедията в Хитрино: Напрежението сред хората расте

1 582 790 лв. са събрани в кампанията на БЧК за Хитрино

Преместват пострадал в Хитрино във ВМА-София

Коментари

Новини Варна