IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
09:43 | 19 декември 2016
Обновен: 00:02 | 25 април 2024

Четири цистерни има на мястото на инцидента в Хитрино

Подготвят две от тях за изтегляне

По материала работи: Пламен Янков
Четири цистерни има на мястото на инцидента в Хитрино

Четири цистерни има на мястото на инцидента в с.Хитрино, две от тях се подготвят да бъдат изведени, каза пред журналиста министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова. Цяла нощ е работено по цистерните, източени са и остават още две, една от които е най-рисковата към този момент - тази, от която изтичаше газ и беше тампонирана, посочи Бъчварова.  Течът вече е спрян, но двете цистерни трябва да бъдат изправени, допълнително източени и след това изведени от мястото, каза още тя. По думите й всички действия, които са свързани с изправянето на рисковата цистерна, крият голяма опасност. Ще бъде подаден сигнал на всички работещи и на жителите, специален режим за осигуряване на сигурност, за да не допуснем някакъв инцидент да се случи, каза Бъчварова. 


Денят, в който жителите ще имат пълен достъп до населеното място, ще се определи от времето, в което ще се справим с тази най-важна в момента задача, добави тя. Всички работят за това най-скоро хората да влязат в жилищата си. Работи се по възстановяване на мрежите по електрозахранването, по ВиК, така че хората не просто да имат достъп, а да живеят при нормални условия. 


Днес на място ще приключи работата на прокуратурата и следствените органи ще продължат своите действия, където са складирани останалите цистерни, каза още Бъчварова. 


Няма замърсяване на въздуха, всички компоненти, които замерваме са в норма, каза директорът на РИОСВ - Шумен, Евелина Шишманова. Директорът на ОД на МВР - Шумен, Ялчън Расим припомни, че посегателства над имущество в селото, което е охранявано от полиция от деня на инцидента, не са допуснати. Той отбеляза, че за хората от селото днес отново ще бъде осигурено време, през  което да влязат в населеното място.

 

БТА

 

Четете още Започва възстановяване на електрическата мрежа в Хитрино

Коментари

Новини Варна