IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
14:23 | 26 декември 2016
Обновен: 12:30 | 19 април 2024

Рекорден брой пациенти с инфаркт в "Пирогов" по празниците

Най-младият от приетите е мъж на 32 години

По материала работи: Слав Велев
Рекорден брой пациенти с инфаркт в "Пирогов" по празниците

Рекорден брой пациенти с миокардни инфаркти са приети в "Пирогов" през празничните дни. Девет души са постъпили в болницата от 23 декември до тази сутрин с такава диагноза, съобщи д-р Иван Мартинов - началник на отделението по инвазивна кардиология в лечебното заведение, цитиран от БТА и dnes.bg.
 

Шестима от пациентите са мъже. Най-младият пациент е на 32 години, а най-възрастният на 76 г.
 

Причини за това са излизане от топло на студено, преяждане с ядки и месо, прекомерно количество алкохол. Всички пациенти в момента са в добро състояние.
 

Шестима от пациентите са постъпили в болницата само на 24 декември.


Обикновено хората търсят Бърза помощ, но сега явно доверието към Пирогов се е увеличило, смята д-р Иван Мартинов.
 

Д-р Кирил Христов от хирургията съобщи, че за празничните дни през болницата са минали 1400 души, като приети за лечение са 200 от тях.
 

Някои от приетите са с травми, а други са припаднали. Един човек е постъпил болницата след измръзване, както и друг, който е хоспитализиран, след като е дишал смес от почистващи препарати.
 

От болницата заявиха, че няма пострадали след употреба на пиротехнически средства, но въпреки това лекарите апелираха да се внимава с ползването на бомбички и пиратки.

Коментари

Новини Варна