IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
08:41 | 26 януари 2017
Обновен: 23:21 | 19 април 2024

Българката, която седем години живя без черва

Заради състоянието си, Елена често пъти е ставала обект на лошо отношение и неразбиране

По материала работи: Пламен Янков
Кадър nova.bg

Единствената жена в света, живяла 7 години без черва, е българка. Благодарение на успешна трансплантация, днес Елена Димитрова живее и се чувства като всички други хора, разказва NOVA. Години наред Елена живее благодарение на раница, в която носи системата си.


Здравословното състояние на момичето не позволявало на организма ѝ да преработва храната и тя години наред се хранела венозно.


Заради състоянието си, Елена често пъти е ставала обект на лошо отношение и неразбиране.


Гонили са ме от ресторанти, защото сменям празната си система с пълна и това е грозно за останалите клиенти, разказва момичето.


За да се излекува и да заживее отново нормален живот, Елена заминава за Великобритания и скоро чудото се случва. На 26 май 2016 г. за нея е открит донор и тя се подлага на трансплантация.


Трансплантациите на черва са едни от най-тежките операции и затова са толкова редки, коментира д-р Мариана Симеонова от Изпълнителната агенция по трансплантация.


Елена знае единствено пола на донора си.


Жена е и мисля, че се е занимавала с екстремни неща, защото всеки път, когато видя нещо такова, в мен всичко се преобръща, споделя момичето.


Сега животът на Елена е прекрасен, а всеки нов ден започва с...музика.

vesti.bg

 

Четете още Извадиха 15 килограмов тумор от гърдите на млад мъж във Варна

Коментари

Новини Варна