IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
18:30 | 3 февруари 2017
Обновен: 03:27 | 26 април 2024

Всяко нещо е стрес, даже увеличението на заплатата

Психолози: Жените и мъжете се справят различно в стресови ситуации

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка bgonair

Всяко нещо е стрес за нервната система. Дори увеличението на заплатата може да доведе до стрес. Това коментираха в предаването ДНЕС по Bulgaria ON AIR  психолозите Андрей Ганев и Даниел Трошев.

 

Причината е как възприемаме дадено нещо, какво е нашата нагласа към ситуацията, за да разберем дали ще ни подейства негативно или положително, обясниха специалистите.  Те съветват да променим гледната си точка за стреса, защото него винаги го има. Според тях стресът е обратната връзка на тялото към нас, за да ни каже какво се случва.  

 

"Всяко нещо има своя смисъл и полезност, например в тялото ни няма безполезен орган. Когато има ситуация на стрес, трябва да мислим какъв извод може да извлечем от това", коментираха психолозите.  

 

Има различия в начина, по който жените и мъжете минават през стреса. Наблюденията на психолозите са, че когато жените изпаднат в стрес, те търсят съвет от приятели, за да излязат от депресията.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна