IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
20:45 | 3 февруари 2017
Обновен: 03:27 | 26 април 2024

Бебе е било сред спасените в бурята в Бургаско преди Нова година

Четирима пожарникари от Сливен бяха наградени за операцията

По материала работи: Ставри Таргов
Бебе е било сред спасените в бурята в Бургаско преди Нова година

Четирима пожарникари от Сливен бяха наградени за участието си в спасителната операция на пътя Венец-Айтос в навечерието на новогодишните празници. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен.  

 

При ниски температури, нулева видимост и скорост на вятъра от 120 километра в час те са спасили закъсали в бурята мъж, жена и шестмесечното им бебе и са участвали в евакуация на други хора.

 

Оказали са съдействие за потегляне и обезопасяване на около 400 закъсали автомобила. Старши комисар Красимир Шотаров, директор на дирекция "Оперативни дейности" към ГД "Пожарна безопасност и защита на населението"-МВР е връчил днес в Сливен наградите на младши инспектор Димитър Иванов, младши експерт Христо Дюлгеров, младши инспектор Иван Темелков и младши инспектор Никола Славов за принос и проявен професионализъм при спасителните дейности.  

 

Пожарникарите са получили и благодарствен адрес от областния управител на област Бургас Вълчо Чолаков с благодарност за смелостта и отдадеността, които са проявили при справяне с тежката ситуация.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна