IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
09:53 | 4 февруари 2017
Обновен: 13:16 | 19 април 2024

Чудо в църква - бял гълъб кацна на кръста в олтара

Това се случило в четвъртък, на големия християнски празник Сретение Господне

По материала работи: Пламен Янков
Снимка "24 часа"

Бял гълъб кацна на кръста в олтара на църквата "Св. Троица" в Стамболийски. Местните смятат, че е чудо. Това се случило в четвъртък, на големия християнски празник Сретение Господне. "Занесох в храма два гълъба в кашон, за да им прочете молитва отец Стоян Божурин. Исках да ги подаря на внучката послучай рождения й ден, навършваше годинка. След като бяха опети, започнах да раздавам питка на присъстващите", разказа пенсионираната детска учителка Петранка Ненчева. По думите й в този момент всички чули плясък на крила. Едната от птиците излетяла през тънкия процеп на затворения кашон, завързан с връвчица, и започнала да кръжи из храма. Първоначално кацнала на плоча, върху която са изписани месеците. Шестимата богомолци вътре се опитали да хванат птицата, но не успели. Не помогнал и дълъг прът, който използвали, за да я накарат да излети навън. Ненчева повикала дори младежа, от когото купила пернатите, но и той не могъл да улови гълъба. Той кацнал на кръста и не мръднал оттам в продължение на 2 часа.

 

"Стоеше върху разпятието като препариран. Хората взеха да плачат от умиление и да се молятФ, описва отец Стоян Божурин. Според него това е знамение, че ще има благоденствие в държавата. Богомолците оставили птицата вътре, като й сложили храна и вода. Свещеникът допълва, че преди да заключи църквата, се опитал да пусне СОТ-а, но той изненадващо не се задействал. Преди 4 г. същият храм се прочу, след като се пусна мълвата, че на литургия там жена в инвалидна количка е проходила. Жителите на Стамболийски го сметнаха за чудо, а пловдивският митрополит Николай прати комисия от свещеници да проверява случая. Според владиката само силната вяра е в състояние да върши чудеса.

24chasa.bg

 

Четете още Ритуали за предизвикване на късмет

Коментари

Новини Варна