IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:49 | 4 февруари 2017
Обновен: 03:28 | 26 април 2024

200 000 лв. отиват за ремонт на покрива на Националната библиотека

Рашко Младенов кани всички служебни министри на театър

По материала работи: Пламен Янков
200 000 лв. отиват за ремонт на покрива на Националната библиотека

Първата ми седмица като министър мина в безкрайни срещи с мои колеги и приятели, за да разбера, че има безкрайно много неща и проекти, които са изоставени и трябва спешно да се действа. Това заяви служебният министър на културата Рашко Младенов пред bTV.


Той даде пример: "Ето, падналата част от покрива на Националната библиотека. От години тече този покрив. Става дума за едни 200 000 лв., заради които рискуваме човешки живот. Сега този проблем ще бъде решен“.

 

В предстоящата седмица Младенов и екипът му ще огледат бюджета на министерството, за да преценят какви суми могат да се отделят за най-неотложните нужди.

 

Трябва да има паспортизация на театрите – особено в по-малките населени места - да се знае един театър за колко хора е, смята Рашко Младенов.

 

Той обаче е категорично против закриването на театри.

 

"За да може да се финансират допълнително, ще се направи сесия, за да се отделят малко пари и да им се помогне, в това число и на независимите, защо не и на общинските театри", каза той.

 

Младенов призна, че много се изморява в новото си амплоа.

 

"Преди да стана министър, се бях успокоил, свирех на пиано, занимавах се с лични работи. Сега изведнъж се стовари това нещо върху главата ми. Но имам вътрешен импулс", обясни бившият директор на Сатиричния театър.

 

На 8 февруари Младенов навършва 70 г. и ще отбележи юбилея си на сцената.

 

Поканих целия Министерски съвет на театър, издаде той.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна