IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
12:05 | 6 февруари 2017
Обновен: 08:15 | 25 април 2024

Нападнали екип на Спешна помощ, защото отказал да изтегли закъсала кола

Инцидентът станал в ромската махала на Омуртаг

По материала работи: Слав Велев
Нападнали екип на Спешна помощ, защото отказал да изтегли закъсала кола

Нападението над екипа на Спешната помощ в Омуртаг, което беше извършено в неделя, било заради това, че отказал да помогне на закъсала в снега кола.
 

Малко преди 2.00 ч. сутринта в неделя в Центъра за спешна помощ е получен сигнал за жена с диабет, която е припаднала. Адресът бил в ромската махала на града, на ул. "Вардар". Улиците в тази част на Омуртаг все още не са разчистени от снега, затова линейката спряла на най-близката пряка, а лекарят и шофьорът поели пеша към дома на болната. На връщане от къщата към линейката обаче ги пресрещнали двама мъже, които настоявали специализираният автомобил да изтегли личната им кола, която заседнала в пряспа.


Екипът на спешната помощ в Омуртаг успял да освести припадналата жена в дома й и тя вървяла бавно заедно с тях към линейката. Двама мъже, на 34 и 23 години, обаче препречили пътя им. Поискали линейката да изтегли колата им, която била затънала във снега по все още неизчистената улица. След като фелдшерът и шофьорът на линейката отказали да помогнат, мъжете се нахвърлили върху тях.
 

Първо няколко юмруци получил лекарят. Шофьорът бил съборен на земята. Нападнатите се развикали и на виковете им се отзовали хора от улицата. С тяхна помощ те успели да измъкнат болната жена от мелето и да се качат в линейката, след което потеглили.  Шофьорът в движение успял да подаде сигнал на тел. 112.
 

Двамата мъже, които нападнали екипа на Спешна помощ, били жители на близкото до Омуртаг село Беломорци. Отзовалите се на място полицаи ги задържали, образувано е и досъдебно производство.

 

По-младият от нападателите е криминално проявен - имал кражби и други хулигански прояви. 
 

Началникът на Центъра за спешна помощ в Омуртаг д-р Адемов, заяви пред Дарик, че нападнатите служители все още са стресирани. Те преминали медицински прегледи и предстои да им бъдат издадени документи, с които те могат да потърсят правата си пред съдебните органи.


Още по темата:
Двама нападнаха екип на Спешна помощ в Омуртаг

Коментари

Новини Варна