IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
12:44 | 6 февруари 2017
Обновен: 21:51 | 19 април 2024

139 години от Освобождението отбелязаха в Бургас

Положени бяха венци и цветя на различни паметни места в града

По материала работи: Слав Велев
139 години от Освобождението отбелязаха в Бургас

Десетки бургазлии присъстваха на честванията по случай 139-годишнина от Освобождението на Бургас, предава Радио „Фокус“.


На площад „Атанас Сиреков“ в града се проведе тържествен ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. Честванията започнаха под звуците на представителния духов оркестър на Община Бургас и последваха с празничен молебен за благоденствието на Бургас, отслужен от Бургаското православно духовенство.

 

На тържественото издигане на флаговете присъстваха представителни блокове от военните формирования от Бургаски гарнизон с участието на Флотилия бойни и спомагателни кораби ВМС с бойно знаме с командир лейтенант Златан Златев, представителен блок от Сухопътни войски с командир кап. Стоян Киров, представителен сборен блок от формированията на Военновъздушните сили с командир лейтенант Милен Димитров, представителни блокове от Областен общински съюзи на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Бургас, представителите на Съюза на ветераните от войните в България, както и от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите от войните и в мирно време, и Съюза на моряците-ветерани.


Командващ ритуала бе старши лейтенант Николай Орманов, а тържественият строй беше приет от зам.-началника на Гарнизон – Бургас и началник на щаба на Флотилия бойни и спомагателни кораби ВМС капитан I ранг Велко Велков.

 

Традиционното шествие беше поведено в два лъча – единият към паметната плоча на ген. Ал. М. Лермонтов, Паметника на руския лазарет и паметниците на българските възрожденци в Морската градина, а вторият – към Паметника на руските освободители за тържествен ритуал по полагане на венци и цветя.

Коментари

Новини Варна