IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
17:36 | 3 март 2017
Обновен: 13:34 | 19 април 2024

Първокласници се врекоха във вярност към България в Елена

С издигане на националния трибагреник във възрожденския град е започнало тържественото честване на националния празник

По материала работи: Борис Проданов
Първокласници се врекоха във вярност към България в Елена

Първокласници се врекоха във вярност към България в Елена. С издигане на националния трибагреник във възрожденския град е започнало тържественото честване на националния празник, съобщиха от общинската администрация.


В празничното си слово кметът инж. Дилян Млъзев е подчертал, че 3 март бележи края на една война в името на вярата, война, която реализира саможертвите и мечтите на безброй революционери и книжовници, едно родолюбиво дело, което днес дава самочувствието, че българите не са получили свободата си даром.


Той е припомнил за битките край Елена и село Марян преди 140 години, които според историците са важни за успешния изход на войната. Годишнината ще бъде отбелязана с множество инициативи и богата програма е посочил кметът.


Първокласниците от СУ "Иван Момчилов", облечени в народни носии са се включили в инициативата "Клетва на първокласника".


Празникът е завършил с голямо хоро в центъра на града, в което са се включили жители и гости на Елена.

 

БТА

Коментари

Новини Варна