IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
18:15 | 3 март 2017
Обновен: 03:01 | 20 април 2024

Патриот изрисува лика на Вазов върху автомобила си

Пълният текст на одата Опълченците на Шипка е изписан върху предния капак

По материала работи: Борис Проданов
Патриот изрисува лика на Вазов върху автомобила си

Вазовата ода „Опълченците на Шипка“ се е превърнала в емблема на българските националноосвободителни борби. 29-годишният Деян Здравков от великотърновското село Самоводене е изписал цялата творба и лика на Иван Вазов върху своя автомобил, съобщава БНР.


Пълният текст на одата „Опълченците на Шипка“ на Иван Вазов, станала емблема на българското опълчение, както и ликът на големия български писател са изрисувани върху колата на Деян Здравков.


С патриотичното си возило, както сам го нарича, 29-годишният мъж иска да събуди заспалия ни родолюбив дух и да провокира младите да отдават почит на националните ни герои и будители.


Младите успели българи и родолюбците плодят в душата ми гордост, а позор е цялата ни държава, каза с убедено Деян Здравков и допълва: „За мен цялата държава е позор в момента… Имаме лъв на герба, а живеем като мишки. Българите тънат в мизерия. Държавата затъва.“


Според него, една от причините за това се крие в днешното образование. „Българската история трябва да се учи не по 2-3 часа седмично, а всеки ден“, категоричен е българинът.


Той не е „хейтър“. Обяснява, че сили му дава устойчивостта на държавата и народа ни през смутните векове от миналото ни.


Любовта си към Иван Вазов, Деян Здравков наследил от родителите си, които описва, като поетично настроени души. Още като малко момче майка му, която била началник на пощата в Самоводене, му рецитирала Вазовата поезия.

 

факти.бг

 

Още по темата: Хиляди варненци празнуват Освобождението (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна