IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
17:21 | 13 март 2017
Обновен: 09:31 | 21 април 2024

Част от сграда се срути в Шумен

Години постройката се руши и няма покрив

По материала работи: Ставри Таргов
Част от сграда се срути в Шумен

Част от сграда се срути на ул. "Цар Осбоводител" 125 в Шумен. Не са пострадали хора или автомобили, не е засегната електромрежата.

 

Години постройката се руши и няма покрив. Районът около нея е отцепен. Сградата е от 1882-ра година, паметник на културата.   Няколко пъти сигнализирах община Шумен, че постройката е опасна, каза Галя Недева, която има магазин в съседство: Получих писмо, че сградата не е самосрутваща, а само с нарушена покривна конструкция. И ето, днес вече се срути покривът. Просто някакъв късмет. Можеше и аз да бъде убита, можеше и хора.

 

Ангажимент на собствениците е поддържането на сградата, обясни главният експерт от община Шумен инж.Тодор Тотев:  Това са брат и сестра, които са собственици на втория етаж. На първия етаж е друг собственик. Не могат да се разберат да си съберат пари, да си оправят покрива. В момента вече е самосрутваща се, но без "Паметници на културата" не можем да поемем сградата.

БНР

Коментари

Новини Варна