IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
10:57 | 28 октомври 2014
Обновен: 14:23 | 19 април 2024

Кроят бъдещата власт в кабинета на Цецка Цачева

Само лидерът на „Атака“ не се отзова на поканата на Бойко Борисов

По материала работи: Златина Добрева
АБВ иска поне двама депутати от Варна в следващото НС

Лидерите на парламентарно представените политически сили се отзоваха на поканата на председателя на ГЕРБ Бойко Борисов за среща и минути след 10 часа тя започна в кабинета на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.
Само лидерът на „Атака“ Волен Сидеров не дойде за разговора, но представители на партията отказаха да участват и в консултациите, инициирана от ГЕРБ за съставяне на правителство преди седмица.
В срещата днес участват лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, на БСП - Михаил Миков, на ДПС - Лютви Местан, от името на Реформаторския блок Меглена Кунева, председател на ДБГ, от Патриотичния фронт е Валери Симеонов, председател на НФСБ, от АБВ е Ивайло Калфин, зам.-председател на партията и председател на парламентарната група, а от ББЦ са Румен Йончев и Светлин Танчев.
Очакванията са след срещата да стане ясно какво ще е следващото управление на страната, посочва dnes.bg.
Вчера при откриването на 43-тото Народно събрание Борисов очерта три варианта за съставяне на правителство. Първият е за кабинет до пролетта, вторият е до президентските избори, а третият е с цял мандат.
Лидерът на ГЕРБ заяви, че е готов да се откаже дори и от премиерския пост.

Коментари

Новини Варна