IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
13:08 | 29 октомври 2014
Обновен: 14:24 | 19 април 2024

Бойко Борисов: Правя кабинет сам, ако Реформаторите не искат

Патриотичният фронт е недопустим партньор, отсече лидерът на ГЕРБ

По материала работи: Златина Добрева
Бойко Борисов: Правя кабинет сам, ако Реформаторите не искат

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако Реформаторите откажат да подпишат коалиционно споразумение за правителство на малцинството, той ще внесе предложение за кабинет само на ГЕРБ.
Новината дойде след няколкочасови преговори в Народното събрание, които Борисов отново проведе с лидерите на някои от партиите в парламента. Този път това стана под крилото на шефа на Европейската народна партия Жозеф Дол.
Двамата разговаряха поотделно с лидерите на Реформаторския блок Кънев, Кунева и Лукарски, с председателя на БСП Михаил Миков, с шефа на групата на АБВ Ивайло Калфин и с лидера на ДПС Лютви Местан.
„Ако подпишем с Реформаторския блок коалиция – внасям това, ако не подпишем, ще внеса само на ГЕРБ. Ако искат правителство, да подкрепят и други”, каза Борисов.
Той обясни, че Патриотичният фронт е недопустим партньор на ГЕРБ заради заявените от формацията приоритети в първия пленарен ден в понеделник.
Председателят на ЕНП Дол обяви, че е реалист за възможността да бъде съставено правителство с премиер Бойко Борисов.
dnes.bg

Коментари

Новини Варна