IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Политика
13:32 | 25 ноември 2017
Обновен: 21:38 | 24 април 2024

Фандъкова оцени исканата й оставка като нападки на опозицията

Тя допълни, че приема всякакви критики

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, че исканата й оставка има политически отенък и опозицията е започнала своята предизборна кампания. Тя инспектира днес изграждащата се метростанция на кръстовището на булевардите "България" и "Иван Гешов" и отговори на въпросдали ще слезе при протестиращите, които искат смяната й заради ремонта на бул "Дондуков".

 

"Аз съм долу, и то много долу. Долу съм и в метрото, долу съм и когато се строеше подземният археологически музей и успяхме да построим и два музея за тези години, наред с тези видимите неща като метрото, завода за отпадъци, 90 детски градини, 3 нови училища, в момента разширяваме останалите.

 

Такива мащаби на развитие и на строителство в София не е имало и няма какво друго да кажат нашите опоненти, защото те не могат да кажат, че не се работи. Няма как да кажат, че не се работи, и затова се фокусират върху проблемите, които съпътстват всяка дейност", заяви тя, цитирана от "24 часа".

 

"Виждаме, че се призовава вече и от страна на БСП, и на други политически сили. Така че предизборната кампания започна, вече я обявиха някои от основните политически сили, и това предстои да го гледаме.

 

Ние ще продължим да си вършим работата, защото тя е за града и наистина всичко, което правим, остава. И само след 2 г., а и когато нас няма да ни има на тези позиции, метрото ще превозва близо половин милион души", подчерта Фандъкова.

 

Тя допълни, че приема всякакви критики и винаги, когато са работи, особено в такива мащаби, има и проблеми.

 

"Това да се иска оставка за всичко, някак звучи или несериозно, или политически", допълни кметът на столицата.
Заедно с втория участък - до Овча купел и околовръстното, в момента се строят 12 километра с 12 метростанции.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна