IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
12:09 | 6 декември 2017
Обновен: 11:02 | 28 април 2024

Прокурорската колегия на ВСС избира следващия шеф на Националната следствена служба

Единственият кандидат за поста е настоящият заместник - главен прокурор Борислав Сарафов

По материала работи: Ставри Таргов
Прокурорската колегия на ВСС избира следващия шеф на Националната следствена служба

В отсъствието на главния прокурор Сотир Цацаров прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ избира следващия директор на Националната следствена служба. Единственият кандидат за поста е настоящият заместник - главен прокурор Борислав Сарафов.

 

Сарафов е номинация на петима от съдебните кадровици от прокурорската колегия. Сред тях са главният прокурор и досегашният шеф на Националното следствие Евгени Диков. След избора му, който се смята за сигурен, Борислав Сарафов ще запази статута си на заместник - главен прокурор, но ще има гарантиран петгодишен мандат за разлика от другите заместници, които могат да бъдат сменени от следващия главен прокурор, който ще се избира точно след две години, когато изтича седемгодишния мандат на Сотир Цацаров.

 

Пред членовете на прокурската колегия Сарафов наблегна на доброто наследство, което получава, но обеща и промени. Сред тях - оптимизация на работата на следователите, специализирането им, работата в екип.

 

Той предупреди, че тези, които не работят качествено, ще бъдат предлагани за наказания, но тези, които работят добре - ще бъдат поощрявани, не само преди пенсионирането им.

БНР

Коментари

Новини Варна