IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
17:23 | 20 декември 2017
Обновен: 04:42 | 29 април 2024

Росен Желязков стана шеф на Комисията за регулиране на съобщенията

Вторият мандат на Веселин Божков изтича на 15 януари

По материала работи: Ставри Таргов
Росен Желязков стана шеф на Комисията за регулиране на съобщенията

Председателят на ДА "Електронно управление" Росен Желязков ще оглави Комисията за регулиране на съобщенията, реши правителството.

 

Желязков ще заеме длъжността на 15 януари 2018 г., когато изтича вторият мандат на поста на досегашния председател на Комисията Веселин Божков.

 

Желязков пое Агенцията "Електронно управление" преди малко повече от година и бе лична номинация за поста на премиера Бойко Борисов.

 

Той е юрист. Бил е секретар на Столичната община и главен секретар на МС.
Неговото име беше свързано с аферата "Костинброд", където бяха открити купища напечатани бюлетини извън заявения тираж за предсрочните избори през 2013 г. Той беше обвинен в престъпление по служба, но впоследствие съдът го оправда.

 

От 2014 г. той е съветник към политическия кабинет на министър-председателя по дейности, свързани с държавната администрация и електронното управление.

 

Преди време Желязков се отказа от поста председател на Комисията за защита на конкуренцията поради упреци за нагласен избор.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна