IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Политика
15:24 | 27 ноември 2014
Обновен: 02:21 | 16 април 2024

Готови са 12 от комисиите в НС, за утре остават още 10

Слави Бинев от ПФ поема културата и медиите, Танчев от БДЦ взе еврофондовете

По материала работи: Лиляна Трънкова
Готови са 12 от комисиите в НС, за утре остават още 10

Близо месец след като започна работата си, 43-тото Народно събрание успя да формира част от парламентарните комисии. Въпреки че днес одобри състава на 12 от тях, за петък остана гласуването на останалите 10.
И този път опозицията получи председателски и зам.-председателски места на няколко комисии.
Правната комисия ще бъде оглавена от Данаил Кирилов от ГЕРБ, а неговата съпартийка Десислава Атанасова ще е един от заместниците му. Мая Манолова от БСП ще е другият заместник, а от ДПС поста ще поеме Четин Казак.
Председател на комисията по регионалната политика ще е Найден Зеленогорски от РБ. Негов заместник от ГЕРБ ще е Николай Нанков, от БСП - Дора Янкова, от БДЦ - Мартин Иванов.
Румен Христов от РБ оглави Комисията по земеделието и храните. От БСП негов заместник ще е Светла Бъчварова, от ГЕРБ - Цвета Караянчева, от АБВ – Иван Станков.
Председател на Комисията по труда, социалната и демографската политика ще е Хасан Адемов от ДПС. Негов заместник от ГЕРБ ще е Светлана Ангелова, от „Атака“ - Десислав Чуколов, от ГЕРБ – Иван Чолаков, от РБ – Радан Кънев и от БСП - Георги Гьоков.
Бившият шеф на ВМА и настоящ депутат от ГЕРБ Стоян Тонев оглави комисията по здравеопазването. Негов заместник от БСП ще е Емил Райнов, а от БДЦ – Красимира Ковачка, и от ГЕРБ - Даниела Дариткова.
Председател на Комисията по въпросите на децата младежта и спорта ще е Борислав Борисов от АБВ, а зам.-председател ще е Иван Чолаков от ГЕРБ.
Председател на Комисията по околната среда и водите става Станислав Иванов от ГЕРБ, а зам.-председатели ще са съпартиецът му Свилен Иванов, Джевдет Чакъров от ДПС и Борис Ячев от ПФ.
Слави Бинев от ПФ оглави Комисията по културата и медиите. Заместник-председатели ще са му Красимира Анастасова от ГЕРБ, Борислав Миланов от РБ и Петър Кадиев от АБВ.
Димитър Лазаров от ГЕРБ ще е председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, зам.-председатели ще са Пламен Нунев от ГЕРБ, Димитър Дъбов от БСП и Валентин Касабов от ПФ.
Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения ще бъде оглавена от Гроздан Караджов от РБ, зам.-председатели ще са Иван Вълков от ГЕРБ, Камен Костадинов от ДПС и Петър Петров от БДЦ.
Председател на Комисията по вероизповеданията и правата на човека ще е Красимир Велчев от ГЕРБ, а зам.-председатели са Евгения Алексиева от ГЕРБ и Тунчер Кърджалиев от ДПС.
Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове оглави Светлин Танчев от БДЦ, а зам.-председатели са Силвия Хубенова от ГЕРБ, Иван Иванов от БСП и Слави Бинев от ПФ.
Автор: Камелия Цветанова

 

 

Коментари

Новини Варна