IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
13:13 | 28 ноември 2014
Обновен: 14:46 | 19 април 2024

Борисов спокоен за властта: Управлението не е заплашено!

Премиерът съветва всички да са малко по-тихи

По материала работи: manager
Борисов спокоен за властта: Управлението не е заплашено!

Управлението по никакъв начин не е заплашено, обяви премиерът Бойко Борисов въпреки заплахите на ПФ да оттегли подкрепата си от правителството заради назначението на Орхан Исмаилов от „Народна партия Свобода и Достойнство“, част от РБ, за зам.-министър на отбраната.

„По никакъв начин не е заплашено, защото ние имаме коалиция с Реформаторския блок. Аз съм поел ангажимент да работя дори в правителство на малцинството в името на хората и държавата и всеки ден го доказваме с това, което правим“, отсече премиерът.

„Всеки като партия и като коалиция има право да ревизира и да прави това, което счита добро за себе си. Аз не се ръководя от това, което е добре за ГЕРБ, а от това, което е добре за държавата, и го демонстрирам“, допълни той.

Относно упреците, че е назначил зам.-председателя на „Народната партия Свобода и достойнство" Веселин Пенев за областен управител на София-град вместо Стамен Янев от ДБГ, Борисов заяви, че не той избира.

„Аз не знам кой на кого е човек в РБ, когато ми дават списък с имена, аз ги назначавам и не е е моя работа да избирам“, отсече той.

Борисов увери, че търси единствено консенсус, разбирателство, спокойствие и стабилност в държавата, „за да дойдат инвеститорите, да се отпушат фондовете, в държавата да влязат пари“.

„Пък след това може и да си отиваме. Това е единственото, което ме интересува“, настоя премиерът.

„Бих посъветвал всички да са малко по-тихи, по-мълчаливи. Много таим хората гняв в себе си, когато не сме съгласни с нещо, но да се опитат в името на хората да запазим стабилността на държавата“, призова той.

Автор: Камелия Цветанова, dnes.bg

Коментари

Новини Варна