IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Политика
15:38 | 2 декември 2014
Обновен: 06:58 | 26 март 2024

Надявам се, че политическата криза свърши, каза Цачева

"Предстоят тежки реформи в съдебната система и образованието"

По материала работи: Лиляна Трънкова
Надявам се, че политическата криза свърши, каза Цачева

Шефката на парламента Цецка Цачева изрази надежда, че политическата криза в страната е приключила.
„Хората очакват стабилизиране на процесите в страната. Политическата криза, която започна от февруари-март 2013 г., се надявам да приключи със заработилия парламент и правителство“, каза Цачева в Плевен, цитирана от БТА.
Тя предупреди, че предстоят тежки реформи в съдебната система, в образованието, в енергетиката и в здравеопазването. Цачева съобщи, че на 10 декември в парламента ще бъдат представители на ЕК заради изготвянето на новия доклад по механизма за сътрудничество и проверка в сферите на вътрешния ред и правосъдие.
Шефката на парламента призна, че страната ни изостава по редица пунктове, един от които е изборът на главен съдебен инспектор. Цачева все пак отчете за положителен факт, че правосъдният министър има идеи за реформата, които се подкрепят от управляващото мнозинство.
Шефката на парламента съобщи и че проектобюджетът вече е в Народното събрание и се очаква следващата седмица да бъде приет на първо четене. Това ще стане на извънредни заседания. „В този бюджет ще се съобразим с реалностите за икономическото и социално състояние на държавата, но и с оптимистичен поглед за онова, което се случва в ЕС като цяло“, каза тя.
В Плевен Цачева представи новия областен управител Ралица Добрева и заместниците й - арх. Бойко Балтаков (досегашният губернатор) и Красимир Иванов.

 

Коментари

Новини Варна