IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
10:03 | 7 декември 2014
Обновен: 14:50 | 19 април 2024

Депутатите застраховат живота си и двореца "Евксиноград"

Министерският съвет подсигурява сградата си в София и още няколко имота при бедствия, аварии, стачки, размирици, тероризъм

По материала работи: Лиляна Трънкова
Депутатите застраховат живота си и двореца "Евксиноград"

Народното събрание пусна обществена поръчка за застраховка "Живот" на всички 240 депутати и 11 служители на парламента, съобщава "Труд".

Министерският съвет подсигурява сградата си в София и още няколко имота при бедствия, аварии, стачки, размирици, тероризъм. Реколтата от стопанството на властта в Евксиноград, също ще бъде застрахована от всякакви беди.

Това стана ясно от документите за търгове, публикувани от двете институции.

Депутатските застраховки ще са за срок от 1 година и се очаква да струват на парламента 46 600 лв. От офертата става ясно, че пакетът трябва да покрива рискове за здравето при най-различни потенциални инциденти - трудови и пътни, възникнали по време на изпълнение на работата на народния представител, както и заболявания, които могат да причинят смърт, трайна или временна неработоспособност.

Застраховката ще е групова, а критерият за оценка на кандидатстващите фирми ще е най-ниската предложена цена.

Правителството вече обяви обществена поръчка за застраховка на имуществото си - централата в центъра на София, гараж, имоти в страната, дворецът "Евксиноград" и др. Идеята е имуществото да бъде защитено при всякакви извънредни ситуации - от кражба, пожар и бедствия до токов удар, стачки, граждански вълнения, тероризъм.

В Евксиноград, където властта има винарска изба и стопанство, застраховката ще е и за риск от повреждане на лозовите масиви и бадемовата градина, реколтата, продукцията на винарската изба. Кабинетът е заделил за застраховките общо 44 170 лв., но очаква договорът да е за 30 000 лв. и да покрива всички рискове за цялата 2015 г.

 

Коментари

Новини Варна