IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
11:18 | 7 декември 2014
Обновен: 12:50 | 16 април 2024

Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"

"Колко губим и какво е въпрос на хипотези, времето ще го покаже"

По материала работи: Лиляна Трънкова
Лукарски: Не България, Русия май се изяжда за "Южен поток"

България ще загуби от спирането на проекта „Южен поток“, но какво точно и колко е въпрос на хипотези, смята министърът на икономиката Божидар Лукарски.

Министърът обаче беше категоричен,че не би се ангажирал с числа, а и освен това според него проектът не е приключил все още.

„Това непрекъснато повтаряне от страна на Русия колко губи България е симптом на това колко губи тя. Не България, а Русия май се изяжда заради „Южен поток”. Времето ще покаже дали трябва да ни е яд, че проектът може да не мине през България“, коментира той пред bTV.

„От много хора чуваме, че губим. Но Русия май се изяжда от яд, че нещата не случват, а не България. В никакъв случай тръбата през Турция няма да излезе по-евтино на Русия”, каза Лукарски.

Той подкрепи тезата на лидера на ДСБ Радан Кънев, че в момента всичко около „Южен поток” се използва от Русия, за да се води атака срещу България и кабинета.

Лукарски добави, че всички документи около „Южен поток” са намерени и са при министъра на енергетиката Теменужка Петкова.

Според него около документите за проекта се е създала „една мъгла“.

Относно нападките към себе си Лукарски каза, че е свикнал да бъде критикуван и обсъждан, но времето щяло да покаже дали критиките са били основателни.

„Всеки има право на мнение, да съдим по делата, а не по думите“, призова той.

Според него е нормално да има нападки, защото не може всеки да бъде харесван.

 

Коментари

Новини Варна