IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
09:46 | 15 декември 2014
Обновен: 14:12 | 16 април 2024

Росен Петров искал да излезе от сянката на скандала около ББЦ

Напускането на партията не било свързано с пари

По материала работи: Лиляна Трънкова
Росен Петров искал да излезе от сянката на скандала около ББЦ

Росен Петров обяви, че е напуснал ББЦ, защото е искал да излезе от сянката на непрекъснатия скандал около партията, от което не се е чувствал добре, каза пред Нова телевизия политикът.

"Ценя много майката на Николай Бареков и вчера й обещах да запазя честта му. Тя ми се обади по телефона и плачеше, разплаках се и аз. Не искам да стават скандали и самоубийствени войни”, коментира той по Нова телевизия и с този мотив отказа да посочи конкретни причини за това свое решение.

Той допълни, че не се чувства употребен или излъган от лидера на ББЦ Николай Бареков.

Росен Петров призна, че от известно време няма контакт с Бареков и за последен път се е чул по телефона с него на 6 ноември, за да му честити Никулден.

По думите му никога не е бил дясна ръка на Бареков.

„Той сам си е и дясна, и лява ръка. Горе-долу знам как се е формирал неговият характер - по-екстравагантен е, егоцентричен”, обясни Петров.

На въпрос дали напускането му е свързано със „спирането на кранчето” към „България без цензура”, той отговори, че това не е вярно и не е свързано с пари.

"Политиката е изкуство на компромиса. Например бях си поставил за цел да се подобри положението на военните инвалиди. За тази цел обаче трябваше да постигна някаква договорка със социалния министър, който е в момента. За да се гласува този закон, той трябва да се подкрепи от мнозинството. Тоест аз трябва да постигна компромис между моето желание да помогна на тази група и това другите партии да го подкрепят”, коментира още Росен Петров.

 

 

Коментари

Новини Варна