IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Политика
11:45 | 21 декември 2014
Обновен: 13:26 | 16 април 2024

Цветанов за главния секретар на МВР: Става само за шеф на РПУ

Зам.-председателят на ГЕРБ се надява да има изслушване по темата "Лясковец"

По материала работи: Лиляна Трънкова
Цветанов за главния секретар на МВР: Става само за шеф на РПУ

Шефът на групата на ГЕРБ в парламента и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов се изказа остро срещу главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. „Ако бях вътрешен министър, той можеше да е шеф на РПУ”, каза Цветанов пред „Нова телевизия”. Така зам.-председателят на ГЕРБ отвърна на въпроса дали Лазаров ще бъде сменен след промените в закона за МВР.

С новите текстове се връща правото на президента да избира главният секретар. В момента това е в правомощията на правителството. Смяната на начина на избор предполага и назначаване на нов главен секретар.

„Вижте Лясковец. Загина професионалист. Истината не излезе”, каза Цветанов. Той изрази надежда, че Лазаров ще бъде изслушан в парламентарна комисия. Зам.-шефът на ГЕРБ обясни и че по друга акция на МВР няма никакъв резултат – „Кокаиновата афера”, в която беше замесен и общинарят от ГЕРБ Орлин Лазаров.

Цветанов не отговори на въпроса дали ГЕРБ ще сменят шефа на ДАНС Владимир Писанчев. През последните дни между управляващите и Писанчев има напрежение заради промените в закона за МВР. „Не е целта смяната на една личност, целта е смяната на модела, която ще даде възможност на служителите да работят”, каза бившият вътрешен министър.

Той обяви, че и в МВР, и в ДАНС има много стойностни и качествени професионалисти.

Зам.-шефът на ГЕРБ коментира и напрежението в управляващата коалиция заради промените, свързани с пенсиите. Цветанов призна, че има малко нарушаване на комуникацията с партньорите при взимане на решението да се даде възможност парите от частните пенсионни фондове да се пренасочат към НОИ.

Шефът на депутатите от ГЕРБ беше категоричен, че тази тема е затворена. Думите му дойдоха малко след като финансовият министър Владислав Горанов обяви, че е възможно да се откаже от поправка „Пенсии”, ако бъде убеден, че тя е вредна.

 

Коментари

Новини Варна