IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
18:48 | 25 декември 2014
Обновен: 11:58 | 26 март 2024

Станишев поиска прошка, зове БСП за победа на местния вот

Опитват се да ни прехвърлят вината за прехода, смята лидерът на ПЕС

По материала работи: Лиляна Трънкова
Станишев поиска прошка, зове БСП за победа на местния вот

Бившият лидер на БСП и настоящ на ПЕС Сергей Станишев поиска прошка от съпартийците си на Коледа и ги призова за победа на местните избори през 2015 година.

В своя профил в социалната мрежа Фейсбук той заяви и подкрепата си за ръководството на БСП и изрази увереност в изборната победа на левицата.

"Реших да напиша тези редове именно днес, защото ми се иска всеки от нас да забрави лошото, злобата на деня и на политиката. Иска ми се да сме здрави и успешни като нация. И тази вечер на всяка трапеза да има благослов за страната ни, хармония и надежда“, се чете в посланието на Станишев, публикувано в навечерието на Коледа.

В него той изразява твърдата си позиция, че страната ни отдавна заслужава мястото си в Европа и "не бива да допускаме друго отношение към България". "Дано Новата 2015 година да е пълна с очакване, с усмивки и добри каузи! Пожелавам го на всички сънародници - където и да са по света, каквато и религия да изповядват“, сочи бившия лидер на столетницата.

В своето послание той отделя специално внимание на БСП, наричайки партията "моето голямо семейство". "С много от вас сме преживели възходи и падения. Плакали сме от радост и от болка. Споделяли сме чувства и спомени. Заради това искам в навечерието на Коледа да ви благодаря, да ви поискам прошка, да ви простя и да ви пожелая много здраве и лично щастие.

Надявам се, че Новата 2015 година ще донесе на всички нас в БСП много победи, самочувствие, удовлетворение и единство!“, пише Станишев и продължава:

"Боли ме, когато чета и слушам междуличностни нападки или упреци към партията. Само заедно можем да минем през всички предизвикателства. Прочетох и за себе си доста спекулации. Тази година беше трудна за мен в много отношения - взех трудни решения. Но категорично мога да кажа, че БСП е и продължава да бъде моя кауза“, пише в изявлението на лидера на ПЕС.

Станишев заявява категорично, че стои зад ръководството на партията и хората по места. „Смятам, че предстоящите местни избори са решаваща битка, в която БСП трябва да влезе в добра кондиция и да излезе победител!“

"Нашите опоненти и конкуренти в политиката се опитват да ни прехвърлят вината за неуспешния преход. Точно защото през последните 25 години - изгубени в прехода - загубихме ценностите и жалоните си като нация. Историческият шанс, но и изключителна отговорност пред БСП сега, е да даде посока, да очертае път пред страната. Както и да се опита да върне обичайната вяра в доброто у човека, у всеки от нас като българин“, смята още бившият лидер на социалистите.

 

Коментари

Новини Варна