Варна 16°
fallback
Политика
14:24 | 4 ноември 2018
Обновен: 13:04 | 30 април 2024

Френската крайна десница получава повече подкрепа от партията на Макрон

Това се случва преди изборите за европарламент

По материала работи: Пламен Янков

Френската крайнодясна партия "Национален сбор" изпревари за първи път партията на президента Еманюел Макрон "Република, напред!" в проучване на настроенията на гласоподавателите преди изборите за европарламент, предаде Ройтерс и БТА, като цитираха резултатите от допитване на Френския институт за проучване на общественото мнение (LFOP).

19 на сто от гласоподавателите имат намерение да подкрепят партията на Макрон, в сравнение с 20 на сто в края на август. В същото време подкрепата за крайнодясната партия на Марин льо Пен е нараснала от 17 на 21 на сто.

Като се добави подкрепата от 7 на сто за поддръжника на държавния суверенитет Никола Дюпон-Енян и по 1 на сто за всяка от партиите, водени от бившите поддръжници на Льо Пен Флориан Филип и Франсоа Аселино, крайнодесните формации получават подкрепа от общо 30 процента, в сравнение с 25 в края на август.

Подкрепата за консервативната партия "Републиканците" е спаднала с два пункта до 13 на сто, а за крайнолявото движение "Непокорна Франция" - от 14 на 11 процента. 

 

Investor.bg

 

Автор на статията:
Пламен Янков
0 коментара
fallback
fallback