IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
21:14 | 5 март 2015
Обновен: 05:06 | 24 април 2024

Цветан Цветанов: Измишльотини са, че искам да предам Борисов

ГЕРБ не знаели предварително за Румяна Бъчварова

По материала работи: Борис Проданов
Цветан Цветанов: Измишльотини са, че искам да предам Борисов

"Измишльотини, удобни за интерпретации в публичното пространство" нарече твърденията за влошени взаимоотношения с Борисов и твърденията, че ще прави втори център на властта, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Премиерът Борисов трябва да бъде подкрепян за смелостта, която проявява в управлението. Никога през живота си не съм бил предател, никога не съм мислил да бъда предател и винаги съм ненавиждал предателите. Всеки трябва да си знае мястото и да е отговорен към човека, с когото работи, посочва бившият вътрешен шеф в интервю за "24 часа".


Цветанов посочва, че и в ГЕРБ не знаели предварително за днешното предложение на премиера Бойко Борисов за Румяна Бъчварова, която да заеме поста на вътрешен министър, а депутатите научили това от изявлението на Борисов от трибуната.


Според бившия вътрешен министър времето щяло да покаже дали дамата ще се справи на поста. "Само мога да кажа, че това е единственият сектор, в който започнаха реалните реформи - с приемането на Закона за МВР, чийто инициатор беше ПГ на ГЕРБ. Бъдещият министър ще има възможност да реализира всички структурни промени, заложени в тази реформа", посочва депутатът.


На въпрос дали е знаел предварително за Лазаров и Писанчев, че ще бъдат сменени той заявява, че сутринта е имал среща с премиера по тези теми.


Имаше опити за внушения и манипулации покрай оставката на Вучков... Гледах по сутрешните блокове толкова анализатори и всеки завършваше, че има някаква зависимост от ДПС. Премиерът Борисов е достатъчно изграден държавник. Самият факт, че е единственият, който повтаря мандат за последните 25 г., че е бил столичен кмет и най-добрият главен секретар на МВР за последните 25 г., означава, че има добър поглед върху ситуацията и хората, категоричен е Цветанов.


Той защитава и бившия си заместник в МВР Веселин Вучков. "Нека да бъдем политици, които не хвърлят веднага даден човек на кучетата. Аз съм достатъчно отговорен политик и мога да ви кажа, че когато един човек има съответните качества, трябва да бъде ценен. Познавам Вучков от 2008 г. и през този период той е бил изключително продуктивен в законодателството по сектора "Сигурност" - и по промените в НПК, които позволиха разширяване на правомощията на полицейските структури и разследващите полицаи станаха от 2000 до 8000. Обученията заедно с прокуратурата и фондация "Ханс Зайдел" бяха изцяло негов ангажимент. И Веселин Вучков, и Димитър Георгиев бяха безупречни зам.-министри в моя кабинет", казва Цветанов.

 

Коментари

Новини Варна