IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
18:44 | 15 март 2015
Обновен: 14:49 | 24 април 2024

68% дадоха своя глас на изборите в Сърница

Най-активни са жителите на с. Побит камък

По материала работи: Ставри Таргов
68% дадоха своя глас на изборите в Сърница

Избирателната активност в община Сърница е 68 на сто към 17:00 часа, съобщиха от общинската избирателна комисия. Очаква се до края на изборния ден тя да надвиши 70 на сто, добавиха от там.

Правото си на глас са упражнили 2859 избиратели. Най-активни са жителите на с. Побит камък, където активността е 79 на сто.
В трите избирателни секции в град Сърница са гласували средно 67 на сто от имащите право на вот, а в село Медени поляни - 63 на сто.

Общинската избирателна комисия е проверила два нови сигнала за нарушения в следобедните часове, но не е установила нарушения на изборния процес.

По-рано през деня местни жители твърдяха, че са били предлагани по 20 лева за глас. Има и сигнал за подаръци на избиратели в деня за размисъл. Били раздавани броеници и стенни часовници, както и торбички с хранителни стоки като олио и брашно.

Сърница е най-младата община в България и това са първите избори там. Бъдещият местен парламент ще се състои от 11 души, съобщи Dnes.bg.

Черно море

Коментари

Новини Варна