IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
20:51 | 15 март 2015
Обновен: 15:55 | 26 март 2024

АБВ със собствени кандидати на изборите

Румен Петков не изключи и коалиции

По материала работи: Ставри Таргов
АБВ със собствени кандидати на изборите

АБВ ще се яви със собствени кандидати на местните избори, но това не изключва активен диалог с други политически формации, особено вляво. Това каза в Пловдив заместник-председателят на партията Румен Петков.

Той уточни, че коалицията не е самоцел, но не е и нежелано явление.

Румен Петков обяви като нелегитимно обявилото се на 11 март ръководство на партията в Пловдив-град, което поиска и оставката на проф. Борислав Борисов. По думите му действията на "тази група хора" не отговарят и не са съгласувани по никакъв начин с правилата, приети от националното ръководство на АБВ.

"Няма как подобно градско ръководство да е легитимно, след като то не е санкционирано от националното", обясни Петков.

Според него градската конференция на АБВ в Пловдив тепърва предстои и изрази надежда, че чрез Владимир Маринов и Валентин Петров ще достигнат до хората, които са били подведени.

Председателят на младежката структура на АБВ Нина Найденова съобщи, че тя вече наброява 2500 души. Според нея най-важното е, че има възможност "млади хора да правят политика за млади хора", съобщи Dnes.bg.

Черно море

 

 

Коментари

Новини Варна