IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
21:26 | 15 март 2015
Обновен: 15:22 | 19 април 2024

Борисов: Министри да не участват в предизборната кампания

Премиерът беше гост на форум на Демократи на силна България

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: Министри да не участват в предизборната кампания

В Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изборите в Сърница, като ги нарече тест за управляващите и изрази недоволство от разделението на наши и ваши между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Борисов потвърди, че ГЕРБ вече е взела решение да подкрепя всички кандидати на Реформаторския блок, които стигнат до балотаж на предстоящите местни избори. Той допълни, че се очаква реципрочна реакция и от партньорите вдясно.

Борисов беше гост на форум на Демократи на силна България.

ГЕРБ и Реформаторският блок са сърцето на управляващата коалиция и хората им вярват, каза премиерът. Ако искаме да се запази тази крехка и важна за държавата коалиция, трябва да се търси верния път. Изборите в Сърница са тест за управляващите, макар да не е типичен избирателен район за страната.

Министрите от кабинета да не участват в предизборната кампания предложи още Борисов на Реформаторите. Премиерът също няма да се включва в агитацията.
Борисов подчерта, че общите действия са резултатни и даде пример с поправката в Закона за енергетиката, която е била приета, благодарение на двете партии. С нея бъдат спестени над 300 милиона лева годишно. С промяната е предотвратено и вдигането цената на тока със 17%, каза още премиерът. Ако продължим либерализацията на пазара, ще бъдат спестени още 650 милиона лева на година сметна премиерът. Пример за източване на енергетиката е “Видахим” каза Борисов по повод очакваните протести на работниците:

За последните две години НЕК е изплатил на “Видахим” АД, повече от 180 милиона лева, а за заплати са дадени само 3-4 милиона лева. По думите на Борисов, разликата отива само в едни хора. Затова е по-изгодно за държавата да плаща заплати на тези 300 работника, които днес протестират, смята министър-председателят. Така НЕК ще загуби 3 милиона лева, но ще спести 150 милиона лева, добави той, цитиран от БНТ.

Черно море

Коментари

Новини Варна