IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
Политика
16:15 | 23 октомври 2020
Обновен: 09:34 | 14 април 2024

В Кърджали 300 служители на МВР излязоха на протест

Те са обидени от липсата на заплащане за положен труд по време на пандемия от Covid-19

По материала работи: Ставри Таргов
В Кърджали 300 служители на МВР излязоха на протест

Около 300 служители от шест структури в МВР излязоха на мълчалив протест пред сградата на Областната дирекция на полицията в Кърджали. Те са обидени от липсата на заплащане за положен труд по време на пандемия от Covid-19.

 

Служителите са изключени от списъка на ведомствата, които ще получат 30 на сто увеличение на заплатите за работата им на първа линия.

 

„Работим непризнат труд, неглижирани, натикани в ъгъла и утре пак ще сме на първа линия… Ние ще си вършим нашата работа, но управляващите трябва да се замислят дали трябва да е така“. Това са част от гласовете на служителите от МВР.

 

Днес те отново казаха на управляващите, че работата им е също толкова важна, колкото и на останалите, включени в списъка за 30-процентно увеличение на заплатите.

 

В момента средната заплата на полицай в системата е 980 лева, каза Марин Христозов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР в Кърджали. Според него колегите му продължават да търпят най-тежките последствия от кризата, а няма материален стимул, съобщава БНР.
 

Коментари

Новини Варна