IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Политика
13:25 | 21 ноември 2020
Обновен: 11:43 | 25 април 2024

Автобусни превозвачи излизат на протест

Причината - ветото за нерегламентираните превози

По материала работи: Ставри Таргов
Автобусни превозвачи излизат на протест

От Конфедерацията на автобусните превозвачи подготвят протест заради подкрепеното от парламента президентско вето върху промените в Наказателния кодекс, засягащи т.нар. нерегламентирани превози.

От организацията посочват, че и таксиметровите шофьори ще се присъединят към протеста, който е планиран за 25 ноември в София.

От националното сдружение „Случаен превоз“ обаче се обявиха против протестните действия

Промените в Закона регламентират превоза на пътници след лиценз с над 9 места в превозните средства, а всичко друго е посочено като таксиметров превоз. Това пряко засяга туристическите превозвачи, заяви координаторът на националното сдружение „Случаен превоз“ в Бургас Добромир Симов:

„Има една ниша, в която ние работим – индивидуални трансфери, трансфери на малко хора, ВИП-трансфери. Не може при договор с туроператор, когато ти поръчат трансфер за двама човека, ние да отидем с 50-местен автобус. По този закон ние попадаме априори под ударите му и 5 години затвор“.

От сдружението подкрепят ветото на президента Румен Радев и настояват регламентът за превозите да се промени, съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна