IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
16:45 | 2 декември 2020
Обновен: 15:54 | 19 април 2024

Закриват 28 социални дома

Условията в тях са крайно лоши

По материала работи: Ставри Таргов
Закриват 28 социални дома

28 социални дома у нас ще бъдат закрити, сред тях са тези в Куделин, Говежда и Самуил. Това обяви социалният министър Деница Сачева, която коментира доклада с констатациите на Комитета за борба с изтезанията на Съвета на Европа след проверка в български психиатрични болници и домове за социални грижи:

"Ние първо сезирахме прокуратурата, разбира се, за тези данни, които получихме от международни експерти. Те извършват своята проверка, но заедно с ВАП направихме изпреварващи проверки, свои, в над 25 институции и сме взели решение 28 институции да бъдат закрити, тъй като условията в тях са крайно неприемливи, а що се отнася до персонала, той също не е достатъчно добре обучен, за да може да работи с такива хора.

Така че, предприехме вече действия, на практика, това, което днес излиза, е нещо, по което ние отдавна сме сезирали и сме направили необходимото", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна