IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Политика
09:31 | 10 декември 2020
Обновен: 03:00 | 25 април 2024

Протестиращи захапаха злостно "Отровното трио": Къде са дарените пари?

Заформя се нов скандал

По материала работи: Ставри Таргов
Протестиращи захапаха злостно "Отровното трио": Къде са дарените пари?

Заформя се нов скандал между протестиращите и част от лидерите на продължаващия над 150 дни протест срещу правителството и главния прокурор от "Отровното трио".

"Залпът" срещу Хаджигенов, Бабикян и Минеков беше даден по време на снощното недоволство, когато част от събралите се им потърсиха сметка къде са близо 100-те хиляди лева, дарени за каузата.

Заради пандемията Триото прекрати вечерните масови протести и организира отделни акции. В 18 часа във вторник Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов организираха онлайн събитие, а останалите протестиращи поискаха обяснение от тримата водачи на част от протеста за харченето на парите, събрани от дарения.

"Не с желание да разцепваме протестите или да обвиняваме някого, да гласуваме тук едно питане към "Отровното трио", колкото и да е неприятно - къде отидоха тези средства? Това са близо 100 000 лева", казва недоволният.

От септември насам на фейсбук страницата на "Отровното трио" стои апел за финансово подпомагане и банкова сметка с основание за плащане "за целите на протеста". Неин титуляр е Николай Хаджигенов, който държи и запазената марка "Отровното трио".

"Всяка стотинка в подкрепа на протестите спира кражбата на 1000 лева от властта. Всяка помощ за бунта срещу Борисов и Гешев е помощ за милиони българи.

Благодарим на стотиците дарители, подкрепата ви е важна за всички!", пише на страницата на Триото. Там също им поставят въпроса за какво се харчат парите, но за момента отговор все още липсва, съобщава Dnes.dir.bg.

Коментари

Новини Варна