IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Политика
10:30 | 9 април 2021
Обновен: 21:20 | 27 март 2024

Министерско кресло скара "Мутри"-те. Ще се изправят ли от "Изправи се!"?

Или ще се разпаднат...

По материала работи: Ставри Таргов
Министерско кресло скара "Мутри"-те. Ще се изправят ли от "Изправи се!"?

Раздор в протестната коалиция, след заявени намерения на един от лидерите в нея. "Ако Борисов реши да гласува срещу себе си – това е нещо, което ние ще вземем с удоволствие, защото целта е да премахнем Борисов и ГЕРБ", каза Николай Хаджигенов.

В отговор Мая Манолова заяви: "Нито ще даваме подкрепа, нито ще търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС. В разговори и пазарлъци с партиите на статуквото не влизаме", категорична е тя.

Хаджигено отговорив: "Някой може да застане ей, така на вратата на парламента и да не пусне депутатите на ГЕРБ вътре. Също така може и да не пусне депутатите на БСП, и на ДПС, и оставаме отново тия с 90 и няколко места. И не правим нищо", обясни Хаджигенов.

Заявка за лично участие в управлението обаче стана причина и за промяна в коалиционните нагласи за присъствие в парламента. "Аз не искам да ставам министър, но ако въпросът Ви включва "Стиска ли Ви да станете министър?“ отговорът е "Да", каза Хаджигенов.

От своя страна Манолова отсече: "Никакви разговори от "готови да се жертват, ставайки министри, няма да бъдат толерирани. В случай, че някой е решил да се жертва да е министър, включително и Хаджигенов, той да не бъде част от нашата ПГ", допълни Манолова.

"Мая Манолова решава кой да е в парламента или не? Защото това го решават избирателите, не Мая Манолова. Второ това е точно толкова смислено, колкото и "Ние няма да вземем гласовете на БСП. Чудесно, как ще стане това?", попита Хаджигенов.

И така следизборните размисли и страсти поставиха под въпрос не само участието на коалицията във властта, но и самото и съществуване. Двамата лидери на "Изправи се! Мутри вън!“ не са водили разговор за мястото на Хаджигенов зад депутатската банка.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна