IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
11:35 | 21 април 2021
Обновен: 20:31 | 29 април 2024

Борисов: При служебно правителство ще се кандидатирам за президент

Първият не се оттегля, когато отборът печели, категоричен беше премиерът в оставка

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: При служебно правителство ще се кандидатирам за президент

Бойко Борисов ще влезе в президентската битка, ако се стигне до служебно правителство. Това заяви пред журналисти премиерът в оставка на изписване от "Софиямед". Министър-председателят претърпя операция на менискуса по спешност в понеделник.

"Естествено. Като отиде служебното правителство, да. Народът ме посочи на първо място и каза, че иска да продължим като първа политическа сила. Аз не съм четвъртият, или петият, или шестият, защото Ицо е предпоследен в Бургас, но ние ще го подкрепим за Росенец, за да види, че при нас няма задкулисие.

Първият не се оттегля, когато отборът печели, не прави смени", категоричен беше той.

"С мандата - официално писмо до "Да България", за да чуем техния официален отговор. Защото много ми е странно как тази уж дясна партия, те са на практика най-левите в парламента, изведнъж започна да харесва и е готова без никакви претенции за нищо да подкрепи Слави Трифонов", коментира Борисов.
Той благодари на медиците, които са полагали грижи за него.

"Как съм - досега благодарих на сестрите, на лекарите. Виждате ли как ми махат хората, дали това е токсичната партия? Видяхте ли вътре как искат докторите да им се подписвам по престилките?", каза още премиерът в оставка.

Той добави, че уважава Иван Костов, защото е твърд и не е подал ръка на Слави Трифонов, когато са били на кино.

"Партията на Иван Костов днес безусловно, каквото и да правят, подкрепят тази партия на Слави Трифонов, а не най-голямата европейска призната партия от всички - партията на ГЕРБ.

До вчера те бяха чалгари за тях, изведнъж отиваме безусловно, да са те, да не са ГЕРБ. Ние това искаме да се запомни за историята и както видяха, блъфират с Росенец, но ние подкрепяме за Росенец, не само подкрепяме, а и внасяме", каза още Борисов.

По неговите думи без управление на ГЕРБ се готви управление на задкулисието.

"Ще действаме отговорно. Изпращаме най-доброто. Днес преговорният екип на ГЕРБ ще бъде Даниел Митов, Томислав Дончев и Румен Христов", отбеляза премиерът в оставка, цитиран от Dnes.dir.bg.

Коментари

ШИЗОФРЕНИК ( преди 3 години )
Не, няма да се кандидатирам за президент! Ако оставят Радев да се бие на политическата сцена вместо тях, сме готови да сме категорични опоненти и на този кабинет на задкулисието и да се срещнем на нови избори, когато и да са те! Това написа премиерът Бойко Борисов на профила си във Facebook по-малко от час след като обяви, че ще се кандидатира за поста държавен глава.Прочетете целия материал на следния линк: https://***.actualno.com/politics/borisov-se-izmetna-njama-da-se-kandidatiram-za-pre ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна