IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Политика
10:45 | 3 май 2021
Обновен: 20:25 | 24 април 2024

Борисов: И след нови избори отново няма да бъде съставено правителство

Премиерът в оставка разкритикува промените в Изборния кодекс

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: И след нови избори отново няма да бъде съставено правителство

На извънреден брифинг в централата на ГЕРБ Борисов разкритикува промените в Изборния кодекс, посочвайки, че с неговото приемане мнозинството в Народното събрание е обслужило президента Румен Радев.

"Целта беше една-единствена - Централната избирателна комисия да се даде в ръцете на кандидата за президент. И тук е големият парадокс - ЦИК се назначава от Радев. Само че парламентът, за да бъде диктатът пълен, не му направиха методология - сиреч сега, той какво ще прави, кой ще е председател?

Нормално е да е най-голямата парламентарно представена сила...демокрацията - това е гласувал народът. Или ще направят същото като в парламента? Къде му е методологията на парламента? Как той ще назначи председател, зам. председател ?", коментира Бойко Борисов.

"Понеже ВМРО изпаднаха под 4-процентовата бариера, побързаха да премахнат възможността и партии, които имат евродепутати, да имат представители в ЦИК", посочи още Борисов.

Смущаващо по думите му е, че е записано да има видеонаблюдение "при възможност". Кой ще определи тази възможност и при какъв критерий?, попита той.

"Над 100 млн .лв. вложихме в избори, още повече че ги проведохме в пандемия и под острия поглед на наблюдатели, всички казаха, че изборите са честни и добре проведени", коментира Борисов.

Според премиера в оставка след нови избори отново няма да бъде съставено правителство и още десетки милиони лева на данъкоплатците ще изтекат за избори. "Тези, които се нарекоха "Отровно трио", нарекоха ГЕРБ "токсични", каза Бойко Борисов и попита "не са ли токсични БСП, ДПС и "Демократична България", с които никой не иска да прави правителство", съобщава БНР.

Коментари

Новини Варна