IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Политика
14:00 | 4 май 2021
Обновен: 23:23 | 13 април 2024

Борисов: Справихме се успешно и с третата ковидвълна

България вече е нискорискова страна

По материала работи: Ставри Таргов
Борисов: Справихме се успешно и с третата ковидвълна

В брифинг на здравния министър в оставка Костадин Ангелов днес се включи и премиерът в оставка Бойко Борисов. Той заяви, че България успешно се е справила и с третата вълна на Covid-19 и вече е нискорискова страна.

Премиерът в оставка предупреди и за мигрантски натиск по границите ни с Гърция и Турция, като само за последните дни са заловени над 320 нелегални мигранти.

По думите му България е сред нискорисковите страни от тази нощ. Премиерът в оставка се позова на изследване на Института „Роберт Кох“, което е преместило България сред държавите с нисък риск за Covid-19.

Борисов припомни, че този добър резултат у нас е постигнат с много по-леки мерки отколкото в останалите страни, където е имало пълно затваряне.

В същото време той обвини новите сили в парламента, че не мислят достатъчно за пандемията, а са влезли в сговор, за да има служебен кабинет.

„Идвам на темата ЦИК. Там пък чух, че, ако не се сговорят петте партии, и тука вече излиза много наяве, че за всичко друго се сговориха, но за правителство - не. Та да има служебно правителство. Естествено, че председател на ЦИК трябва да е първата политическа сила – това сочи демокрацията, с най-много четири човека. Не знам и това как ще го направят да ги изгонят и тях.

Но ако не се договорили, видите ли, а те ще се договорят, ще взимат сферата от тотото, ще слагат шест топчета и ще джуркат и който му се падне председател…Дотам я докараха, страхотно изборно законодателство, ще джуркаме топчета, за да определяме шеф на ЦИК.

Ние се готвим за всякакви правила, каквито и да ни сложат, аз като спортист знам, че съдията, колкото и да ти пречи, в края на краищата, ако играеш добре, победиш“, коментира премиерът в оставка, който смята, че, животът на това Народно събрание се удължава изкуствено.

„Само за последните 3 дни имаме 323 предотвратени опити за влизане на нелегални мигранти в България. Казвам го за моите опоненти това, защото към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция.

Това е постигнато с огромни усилия на нашите славни граничари, за което им благодаря. Натискът е страховит, нападат отвсякъде - от Гърция и Турция.

Нека тези, които утре ще правят служебно правителство, да имат едно наум, че хората в другите държави много внимават в нашите изказвания, когато ги молиш за помощ, когато ти трябват“, заяви още Борисов, цитиран от БНР.

Коментари

Новини Варна