IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
13:35 | 11 май 2021
Обновен: 06:37 | 25 април 2024

Освободиха Фандъкова и Димитър Николов като зам.председатели на ПП ГЕРБ

Тяхното място ще заемат Томислав Дончев и Даниел Митов

По материала работи: Ставри Таргов
Освободиха Фандъкова и Димитър Николов като зам.председатели на ПП ГЕРБ

Националното събрание на ГЕРБ гласува освобождаването на кмета на София Йорданка Фандъкова и на кмета на Бургас Димитър Николов като заместник-председатели на партията. Двамата обаче остават членове на Изпълнителната комисия.

"От тримата зам.-председатели на партията, които ще освободим, знаете, че преди освободихме Цветанов, сега поводът не е същият", каза на Националното съвещание на партия ГЕРБ, провеждащо се онлайн, лидерът Бойко Борисов.

"Откакто Фандъкова и Николов са начело на София и Бургас, се направиха много нови неща – от метрото до спортните зали. Каква ми е логиката за смяната им. Предстоят ни два много тежки месеца срещу много пари, които са изправени срещу нас – парите на олигархията", каза той.

Борисов обясни, че Фандъкова и Николов остават в партията и са сред най-заслужилите, но ще се наложи да пътуват повече, ако останат зам.-председатели на партията, а те са нужни на градовете си. И подчерта, че не сваля доверието си от тях.

Последва гласуване и предложените промени бяха приети.

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев искат да бъдат освободени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Желанието им бе коментирано от лидера на партията Бойко Борисов преди да бъде гласувано.

"Краси Велчев е сърцат партиен боец, безукорно честен. Не мога да кажа една лоша дума за него. Той остава да работи в партията с цялото си сърце и душа, за да може да имаме обновление", каза Борисов.

"Същото мога да кажа за Нунев. Колеги сме от полицейските години, но допуснахме няколко грешки. Нормално е да дадем път на нови хора, а той да остане да им помага", посочи той.

"Менда я няма, защото е на погребение на братовчедка. Тя беше един от темелите във финансите. Тя прави бюджети и много години наред помагаше.

Тя продължава да работи за партията, а на нейно място ще влязат други хора", добави Борисов, след което им благодари за свършената работа.

Впоследствие лидерът на ГЕРБ обяви, че има две предложения за зам.-председатели на партията - Томислав Дончев и Даниел Митов.

"Защо тях, защо не други, със сигурност има още много достойни хора, но първо с този избор ясно ГЕРБ заема мястото си в център дясното като евроатлантическа партия и това е много важно в момента.

И нашите партньори много внимателно и гледат и слушат заявките, че вече нямало ляво, нямало дясно, но една демократична Европа действа точно на този принцип.

Затова с това си предложение искам да дам много ясен знак накъде върви ГЕРБ и на кои хора ние искаме да приличаме и към какво се стремим", обясни Борисов.

Коментари

Новини Варна