IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
09:45 | 28 май 2021
Обновен: 04:36 | 19 април 2024

Пулев слага пак ръкавиците на ринга. Не затваря вратите към политиката

Писна ми да гласувам за по-малкото зло, подчерта Кобрата

По материала работи: Ставри Таргов
Пулев слага пак ръкавиците на ринга. Не затваря вратите към политиката

Кубрат Пулев избра спорта пред политиката. Боксьорът отказа на партия КОД, но намекна за свой политически проект в бъдеще.

Кубрат Пулев остава на боксовия ринг и на този етап встрани от политиката. Партия КОД не успя да привлече боксьора в своите редици, въпреки усилията на лидера ѝ д-р Петър Москов.

"Предпочетох да откажа, защото може би има още какво да дам на бокса и сега е моментът. Политика винаги може да се прави. Самият Петър Москов и хората, с които се срещнах, са интелигентни хора и аз лично ги подкрепям в тези избори.

След разговори взех това решение. Мои приятели ми казаха: "Ще те използват, недей!“ Няма как да се използва нещо, което идва с любов и гони именно това“, каза той.

Кобрата обаче е категоричен – никой не е имал да цел да използва неговата популярност.

"Не страдам като повечето политици за власт, страдат от алчност, дори и за слава – аз тези неща съм ги минал отдавна – още в националния отбор“, посочи Кобрата.

Въпреки решението да откаже, Пулев не затваря вратите към политиката. Той не изключва възможността да създаде свой политически проект – "Велика България”. И дори е патентовал името. Причината е само една - разочарование от политическата класа.

"Ако се налага, ако до там се е стигнало... Виждате ли някаква алтернатива? Нещо, което да се задава? Нещо качествено? Няма“, допълни боксьорът.

Ситуацията в държавата след парламентарния вот на 4 април Кубрат определя като политичeска наглост.

"Дори съм убеден, че и от "Има такъв народ" хората ще се разочароват, защото аз съм ги видял нещата. Лично аз на тези избори се чудех за кого да гласувам. Нямаше за кого. Писна ми да гласувам за по-малкото зло“, подчерта Кобрата.

Амбиции за президент Пулев няма. А промяна след предсрочните избори не очаква.

"Политическият буламач ще е същият. Кукловодите са едни и същи отзад. Нищо няма да се промени. Само прехвърлят кой ще бъде машата“, стана ясно от думите му.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Коментари

Новини Варна