IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Политика
10:45 | 28 май 2021
Обновен: 16:15 | 19 април 2024

Правителството: Няма замразени програми в подкрепа на бизнеса

Опасността от спирането произтича от несъобразяването на сроковете за тяхното изпълнение от страна на предходния кабинет

По материала работи: Ставри Таргов
Правителството: Няма замразени програми в подкрепа на бизнеса

Във връзка с неверни твърдения, тиражирани в публичното пространство, уточняваме, че към момента категорично няма спрени или замразени социално-икономически мерки за подкрепа на бизнеса и гражданите в условията на пандемия.

Опасността от спирането на мерки произтича от несъобразяването на сроковете за тяхното изпълнение от страна на предходното правителство. Това съобщават от пресцентъра на МС.

Служебният кабинет работи активно по проблема, като вече са проведени работни срещи с представители на синдикати, работодателски организации и Асоциация на банките в търсене на оптимални решения във възможно най-кратки срокове.

Правителството работи целенасочено за подобряването и повишаването на ефикасността на мерките съобразно потребностите на най-тежко засегнатите от кризата, се казва още в съобщението.

Коментари

Новини Варна