IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
08:45 | 12 юни 2021
Обновен: 16:16 | 19 април 2024

Служебният премиер води преговори за доставка на машини за гласуване

В тях участва и посланикът на Великобритания

По материала работи: Ставри Таргов
Служебният премиер води преговори за доставка на машини за гласуване

Министър-председателят Стефан Янев и посланикът на Великобритания Роб Диксън проведоха среща с официалния представител на производителя на машини за гласуване „Смартматик“ във връзка със закупуването на допълнителния брой машини, необходими за предстоящия вот. 

Разговорът, който се проведе в Министерския съвет, беше иницииран по идея на правителствата на Великобритания и България.

Срещата беше предшествана от разговор на министъра на финансите Асен Василев с фирмата производител в Министерството на финансите. Цялата информация и параметрите, обсъдени по време на разговорите, са предоставени на Централната избирателна комисия, за да може  независимият държавен орган да вземе информирано решение по казуса.

По време на срещата в Министерския съвет британският посланик изрази категоричната си подкрепа за честното провеждане на изборите у нас. Двете страни се увериха взаимно в усилията си предстоящите парламентарни избори да бъдат проведени прозрачно и демократично.

Коментари

Новини Варна