IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Политика
10:45 | 11 август 2021
Обновен: 17:58 | 29 април 2024

Председателският съвет нищо не реши

Чакат за консултация конституционалисти

По материала работи: Ставри Таргов
Председателският съвет нищо не реши

На председателския съвет при Ива Митева тази сутрин не е взето никакво решение. В 11.30 часа ще има нов председателски съвет, за да се види как ще се продължи работата на парламента. Очаква се в разговорите преди обед да се включат и конституционалисти.

В момента депутатите продължават работа по утвърдения дневен ред.

Председателският съвет на Народното събрание се събра тази сутрин в 8.15 ч., след като по-малко от 24 часа преди официално обявеното гласуване на проектокабинета на "Има такъв народ" с премиер Пламен Николов, стана ясно, че изобщо няма да бъде внесен в парламента.

Предложението за кабинет беше оттеглено от лидера на партията Слави Трифонов, след като "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" отказаха подкрепа.

Това отново завърта парламентарната рулетка и поставя под въпрос съставянето на правителство. Цифрите и заявените позиции показват, че трудно могат да бъдат събрани необходимите гласове за нов кабинет.

Сега президентът Румен Радев трябва да връчи мандат на ГЕРБ като втора политическа сила. Негово е решението - за кого да бъде третият мандат. БСП заявиха, че предлагат служебният кабинет да остане като експертен.

Пламен Николов оттегли по лични причини кандидатурата си за премиер, припомня БНТ.

Коментари

Новини Варна